Wijnaldum zorgt voor late overwinning Nederland tegen Polen

Aanvoerder Georginio Wijnaldum scoorde een late winnaar toen Nederland een rally maakte van een doelpunt om Polen met 2-1 te verslaan in Nations League A Groep 1 in Chorzow op woensdag.

Sprankelend solo-doelpunt

Kamil Jozwiak scoorde een sprankelend solo-doelpunt om Polen vroeg op voorsprong te zetten, maar Memphis Depay maakte de gelijkmaker voor de bezoekers vanaf de penaltystip, voordat Wijnaldum zijn twee doelpunten tegen Bosnië in het weekend aanvulde om de winnaar naar huis te leiden.

De overwinning van Italië in Bosnië betekende dat geen van beide partijen de poule kon aanvoeren, maar Nederland eindigde als tweede met 11 punten uit zes wedstrijden, één achter de Italianen, met Polen als derde op zeven.

De thuisploeg maakte de perfecte start met een verbluffende individuele inzet van Jozwiak, die door Robert Lewandowski het veld in werd gestuurd. De vleugelspeler toonde een bewonderenswaardig tempo om de verdediging te overtreffen en twee verdedigers te verslaan voordat hij Tim Krul netjes afwerkte in het Nederlandse doel.

Wijnaldum had gelijk moeten maken toen hij door zijn aanloop in het strafschopgebied alleen Lukasz Fabianski moest verslaan, maar het schot van de middenvelder was recht op de doelman af.

Donyell Malen mist vrije kopbal

Oranje had een nog betere kans toen Donyell Malen zijn vrije kopbal van zeven meter naast het doel plaatste toen het gemakkelijker leek om te scoren.

Przemyslaw Placheta raakte de paal vanuit een krappe hoek terwijl Polen zijn tempo bleef gebruiken om achter de verdediging te komen in wat een hectische opening was.

Fabianski’s vingertoppen ontkenden Depay in de tweede helft, maar de aanvaller schoot zijn penalty binnen in de 77e minuut na een overtreding op Wijnaldum van de Poolse verdediger Jan Bednarek.

De Nederlandse schipper scoorde vervolgens de winnaar en ging in de hoek van Steven Berghuis om de back-to-back overwinningen voor nieuwe coach Frank de Boer te bezegelen.